Fantastisk Grand Prix Finale 2020

Søndag 11. oktober 2020 blev der spillet Grand Prix Finale i Smørum Golfklub

< Tilbage
11-10-2020

I BestBall måtte Bjarne Brix Sørensen (tv) og Peter Borregaard fra GrandPrix-holdet bøje sig for elitens Marcus Helligkilde og Nicolaj Søberg. (FOTO: KIM TAGE VANG ANDERSEN).
I BestBall måtte Bjarne Brix Sørensen (tv) og Peter Borregaard fra GrandPrix-holdet bøje sig for elitens Marcus Helligkilde og Nicolaj Søberg. (FOTO: KIM TAGE VANG ANDERSEN).

Grand Prix Finalen er en årlig fight, hvor de 10 klubgolfere, der har klaret sig bedst igennem sæsonens klubmatcher, får lov til at prøve kræfter med Smørum Golfklubs Elitespillere. Yderligere deltager et antal klubspillere, der har fået wildcard, typisk for deres indsats i forbindelse med klubturneringerne, men også fordi de måske var sluttet lige uden for kvalifikations Top 10. Læs mere om kvalifikation til Grand Prix.

Holdkaptajn for Eliten, Henning Knudsen, og holdkaptajn for Grand Prix holdet, Kim Tage, havde på forhånd – i bedste Ryder Cup stil – foretaget lodtrækning til de mange kampe.

Søndag morgen kl. 07.00 mødtes alle spillere og holdkaptajnerne til morgenbrød og præsentation i Restaurant Eagle. Der blev sunget fødselsdagssang for Mads Laage, der på dagen fyldte 18 år, og derfor ikke længere er underlagt forældrerestriktioner. Spilformatet blev kort forklaret, herunder, at Grand Prix Spillerne spillede med fuldt handicap, mens Elitespillerne alle spillede fra scratch (0). Alle herrer spillede fra 55 (gul tee) og damerne fra 48 (rød tee). De mange matcher blev præsenteret, og kl. 08.00 slog de første spillere ud.

De 10 sammensatte BestBalls blev spillet i noget nær det perfekte efterårsvejr. Næsten ingen vind, luften var kølig, men der var ingen regn. Perfekte forhold for alle. Banen stod knivskarpt, selv om den havde modtaget en del vand op til weekenden. Greens står super dette efterår, og det kom alle til gode.

Grand Prix Holdet kæmpede som altid helt fantastiske i denne matchform. Spillerne supplerede hinanden godt, og Grand Prix Holdet fik spillet sig til sejr i halvdelen af matcherne.

Elitespillerne var godt klar over, at der skulle præsteres birdies og eagles, hvis der skulle vindes huller - i nogle tilfælde endda bare for at dele et hul. Alle kæmpede febrilsk: Et godt billede af, hvor retfærdig denne spilleform er, var da Grand Prix Holdet måtte bøje sig i et af opgørene med vindercifrene 6/4, på et tidspunkt, hvor Elite-spillerne var 14 under banens par. Alle fire spillere besluttede at fortsætte spillet hele vejen ind, selv om matchen var afgjort.

Eliteholdet endte med at være 17 under banens par..! Her nævnes ingen navne, da det er en holdmatch, men I kan jo selv gætte, hvem af spillerne, der kom rundt i 60 slag brutto, efter en ”hul-kant” for sin anden 59'er. Det var edderhyleme brutalt og stærkt.

Resultatet af BestBall: RØD = sejr til Grand Prix Holdet, BLÅ = sejr til Eliten og SORT betyder delt.

Resultatet af BestBall.

Samlet stod det 10-10 efter formiddagens kampe.

SANDWICH & SINGLER
Derefter stod den på lækre, lune banesandwich fra EAGLE - og afsted gik det med SINGLERNE:

Grand Prix Mester Søren Schou Jensen fik fornøjelsen af Markus Helligkilde – det gælder for dem begge, at de har haft en kanonsæson, så det var et super set-up, der indledte det hele.

Eliten kom afsted med fuldt tryk og viste, at de i 2020 bare ville vinde trofæet tilbage. GrandPrixholdet havde så samme ønske – trofæet skulle forsvares hele vejen…. Eliteudvalgsformanden hev (som vanligt) ”en kanin op af hatten” – og indskiftede vores allesammens Headpro Jesper ”JOS” Sørensen til singlerne.

Det er vist ingen hemmelighed, at der gik et gys igennem GrandPrixholdet, da denne nok afgørende indskiftning blev offentliggjort. Der var blandt publikum flere, der mente, at de havde set Grand Prix holdkaptajnen ”ryste som et espeløv” over indskiftningen. En enkelt mente, at det mere så ud som om, at han skvulpede som en budding - men det er naturligvis helt forkert, han stod stålfast og knivskarpt hele vejen.

Igen vil det blive for omfangsrigt, hvis alle matcher skulle gengives, selv om de i den grad fortjener det.

Det er svært at definere, hvem der egentligt havde det afgørende og sidste putt i matchen. Men det kan med sikkerhed fastslås, at Magnus Hein er en FULDBLODSBØLLE. 3 nede med 4 huller tilbage – det er nærmest usportsligt at vinde sådan en match, men edderhyleme imponerende. I øvrigt også imponerende, at der ikke var to singler i samme bold, hvor det samme hold vandt begge matcher. Det var et godt setup.

Resultaterne af Singler: RØD = sejr til Grand Prix Holdet, BLÅ = sejr til Eliten og SORT betyder delt.

Resultat af singler.

Altså samlet sejr i Singles til Eliten på 24 mod 20 til Grand Prix Holdet.

Dermed kunne vi konstatere, at den samlede match sluttede 34-30, hvorfor Eliteholdet generobrede trofæet.

Herefter stod den på den traditionelle ”Burger Buffet” i Restaurant Eagle, hvor fantasien fik frit løb, ledsaget af de mange "hvis bare, hvis bare, hvis bare, hvis bare r….". Historierne fik fuld skrue.

Formatet blev som altid drøftet, med bemærkninger som:

”Eliten burde spille fra hvid”, ”Det er kun dem med handicap over 0, der bør spille fra Scratch, alle andre Elitespillere skal spille med deres rigtige handicap”, ”GrandPrixspillerne bør spille med ¾ handicap”, ” Holdkaptajner bør spille mod hinanden i sidste bold”, ”Søberg og Tøttenborg må ikke tyre”, ”Hvorfor er den pæne unge mand, der altid er så velklædt ikke med” (OXEN), for blot at nævne de mest brugte.

Holdkaptajnerne er dog enige i, at vi har fundet det rette koncept. Resultatet af de sidste tre møder er endt med cifrene: 31-29, 30-30 og 34-30, hvilket er fin dokumentation for, at konceptet holder og giver en spændende og lige match. Til gengæld skal antallet af deltagere nok overvejes. Det var ved at være for mørkt, da den sidste bold kom ind på 18. hul, og der er altid en af de sidste bolde, der går hele vejen.

Ved den afsluttende overrækkelse af trofæet benyttede vi lejligheden til at hylde og præmiere Årets Grand Prix Mester 2020 – Søren Schou Jensen, der takkede for hyldesten, og ikke mindst den supergode oplevelse det havde været at få spillet 2 runder golf med så stærke og dygtige Elitespillere, som dem han havde mødt.

På vegne af de to hold og alle deltagere takkede holdkaptajnerne for endnu en seriøs, superflot og spændende gennemført Grand Prix Finale 2020. ELITEHOLDKAPTAJN KNUDSEN modtog med stolthed det tilbageerobrede trofæ, som tydeligvis var ”Kronen på værket” i en sæson, der har budt på et utal af flotte præstationer fra vores Elitespillere, såvel individuelt, som med GULDET til Herrerne i Elitedivisionen.

Magnus Helligkilde takkede på vegne af Elitespillerne for den stærke opbakning, som Smørum Golfklub og klubmedlemmerne viser Eliten. Det er super med positiv opbakning, og det er for alle Elitespillere en rigtig dejlig sæsonafslutning, når der arrangeres GrandPrix-Finale. Når så det hele kan afsluttes med en ”Burgerbuffet” i Restaurant Eagle, så er livet nærmest perfekt.

På gensyn i 2021.

Bedste hilsner
Henning Knudsen og Kim Tage Vang Andersen

 

Bliv medlem i Smørum
Kom godt igang
SGK er "Åben for alle. Go’ nok til de bedste...". Det er nemt at komme i gang. Klik her og læs mere om hvordan du bliver medlem.
Udvid dit netværk
Bliv Erhvervspartner
Synliggør og profilér din virksomhed, så du bliver en del af Smørum Golfklubs netværk. Bliv SGK Erhvervspartner her.
Firma aktiviteter
Arrangementer
Book din næste event i Smørum Golfklub - enten som en Company Day eller benyt vores møde-/konferencefaciliteter. Klik her.
Del med dit netværk!
Her kan du dele siden med dit netværk
på et af nedenstående sociale medier.
Del på facebook
Del på LinkedIn
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!
Få vores nyhedsbrev med nyheder, specialtilbud og
invitationer til medlemsevents.
* skal udfyldes

Please select all the ways you would like to hear from Smørum Golfklub:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.

Klar til golf
Borg & Bigum
ServiceHuset
Benny Johansen VVS
Bluecyb
Buus Jensen
CR El & Teknik
EDC Arne Madsen
Henry Andersen & Søn A/S
Memira
JSE Ejendomsservice
Ballerup Bladet
Cutter & Buck
CH Solutions
Smørum Vaskeriteknik
Caddie Golfrejser
Tømrermester Nørklit
Maler Barney
netavent
Epic Armoury
TEARK
DEKO
DS-DYRLUND