Fantastisk Grand Prix Finale 2021

Søndag 10. oktober 2021 blev der spillet Grand Prix Finale i Smørum Golfklub

< Tilbage
14-10-2021

Grand Prix Finalen er en årlig fight, hvor de 10 klubgolfere, der har klaret sig bedst igennem sæsonens klubmatcher, får lov til at prøve kræfter med Smørum Golfklubs Elitespillere. Yderligere deltager et antal klubmedlemmer, der har fået wildcard, typisk for deres indsats i forbindelse med klubturneringerne, men også fordi de måske var sluttet lige uden for kvalifikationens Top 10.

Læs nærmere om kvalifikation til Grand Prix.

Holdkaptajn for Eliten, Henning Knudsen, og holdkaptajn for Grand Prix holdet, Kim Tage, havde på forhånd – i bedste Ryder Cup stil – foretaget lodtrækning til de mange kampe.

Søndag morgen kl. 07.00 mødtes spillere og holdkaptajner til morgenbrød og præsentation i Restaurant Eagle. Spilformatet blev kort forklaret, herunder at Grand Prix Spillerne spillede med fuldt handicap, mens Elitespillerne alle spillede fra scratch (0). Alle herrer spillede fra 55 (gul tee) og damerne fra 48 (rød tee). De mange matcher blev præsenteret. Bjarne P bragte den første dramatik for dagen, da han – på grund af rimfrost – måtte udsætte starten en ½ time. Derfor kunne de første spillere ikke slå ud før kl. 08.30

Det var på forhånd aftalt, at Grand Prix holdet havde ansvaret for vejret om formiddagen, og Eliten havde ansvaret om eftermiddagen.

De 13 sammensatte BestBalls blev spillet i noget nær det perfekte efterårsvejr. Næsten ingen vind, luften var mild, og der var ingen regn. Perfekte forhold for alle. Banen stod knivskarpt, selv om greens ikke var blevet klippet på grund af rimfrosten.

Grand Prix Holdet
kæmpede som altid helt fantastiske i denne matchform. Spillerne supplerede hinanden godt, og Grand Prix Holdet fik spillet sig til sejr i langt over halvdelen af matcherne. Elitespillerne var godt klar over, at der skulle præsteres birdies og eagles, hvis der skulle vindes huller - i nogle tilfælde endda bare for at dele et hul.

Alle kæmpede febrilsk: Et godt billede af, hvor retfærdig denne spilleform er, var da Brandvarme Daniel Toft på Husesø 7, med sit 5-jern slog et af de bedste slag, der nogensinde er slået i Smørum Golfklub. Bolden fløj afsted i den fineste bue direkte mod green, hvor den efter en fin landing rullede direkte i hul. Yes, Hold In One og dermed var Eliten kun 1 nede i den match.

Resultatet af BestBall: RØD = sejr til Elite Holdet, BLÅ = sejr til GrandPrix-holdet og SORT betyder delt.

Samlet var stillingen imponerende 16-10 efter formiddagens kampe.

Så stod den på fantastisk lækkert smørrebrød fra Restaurant EAGLE og afsted gik det med SINGLERNE.

Grand Prix Mester Eivind Møller fik fornøjelsen af Frederik Tøttenborg – det gælder for dem begge, at de har haft en kanonsæson, så det var et superset-up, der startede det hele. Hold da helt slice, hvor de to ”kørte rundt med hinanden”! Med det blev TØT, der trak det længste strå.

Eliten kom afsted med fuldt tryk og viste, at de i 2021 bare ville forsvare trofæet. GrandPrixholdet havde så et mindst lige så brændende ønske om at tilbageerobre trofæet.

Igen vil det blive for omfangsrigt, hvis alle matcher skulle gengives, selv om de i den grad fortjener det. Det bør dog med, at Direktøren fik trukket Liltorp med laaaangt ud på bag-9.

Det er svært at afgøre, hvem der egentligt havde det afgørende og sidste put i matchen. Men det kan med sikkerhed fastslås, at Daniel Tofts flotte Hole-in-one i singlerne, var stærkt medvirkende til at højne moralen og kvaliteten hos Eliteholdet i løbet af eftermiddagen, hvor det i øvrigt blev skræmmende koldt i vejret.

Resultaterne af Singler: RØD = sejr til Grand Prix Holdet, BLÅ = sejr til Eliten og SORT betyder delt.

­Sejr i Singles til Eliten på 29 mod 19 til Grand Prix Holdet.

Så den samlede match sluttede 39 -35 og dermed forsvarede Eliteholdet trofæet.

Herefter stod den på den traditionelle ”Burger Buffet” i Restaurant Eagle, hvor fantasien fik frit løb, og løgnehistorierne stod i kø med de mange hvis bare…, hvis bare…, hvis bare…, hvis bare r.. – alt fik fuld skrue.

Formatet blev som altid drøftet, med bemærkninger som:
”Eliten burde spille fra hvid”, ”Det er kun dem med handicap over 0, der bør spille fra Scratch, alle andre Elitespillere skal spille med deres rigtige handicap”, ”GrandPrixspillerne bør spille med ¾ handicap”, ” Holdkaptajner bør spille mod hinanden i sidste bold”, ”Juniorerne må ikke tyre” og ”Hvor var vi tre tøzzer heldige, at vi fik lov til at spille med den pæne unge mand, der altid er så velklædt og høflig”, for blot at nævne de mest brugte.

Holdkaptajnerne er dog enige i, at vi har fundet det rette koncept. Resultatet af de seneste fire møder er endt med cifrene: 31-29, 30-30 og 34-30 og i år 39-35, hvilket er fin dokumentation for, at konceptet holder og giver en spændende og lige match. Til gengæld skal antallet af deltagere nok overvejes. Det var ved at være for mørkt, da den sidste bold kom ind på 18. hul, og der er altid en af de sidste bolde, der går hele vejen.

Det er derfor allerede nu besluttet, at der højst kommer til at deltage 24 spillere i singlerne næste år.

Ved den afsluttende Trofæoverrækkelse benyttede vi lejligheden til at hylde og præmiere Årets Grand Prix Mester 2021 – Eivind Møller, der takkede for hyldesten og ikke mindst den supergode oplevelse det havde været, at få spillet to runder golf med så stærke og dygtige Elitespillere, som dem han havde mødt.

På vegne af de to hold, og alle deltagere, takkede holdkaptajnerne for en seriøs, superflot og spændende gennemført Grand Prix Finale 2021. ELITEHOLDKAPTAJN KNUDSEN modtog med stolthed det forsvarede trofæ, som tydeligvis var ”Kronen på værket” i en sæson, der har budt på et utal af flotte præstationer fra vores Elitespillere, såvel individuelt, som med GULDET til Juniorerne og Herrerne i Elitedivisionerne.

På gensyn i 2022.

Bedste hilsner,
Henning Knudsen og Kim Tage Vang Andersen

Bliv medlem i Smørum
Kom godt igang
SGK er "Åben for alle. Go’ nok til de bedste...". Det er nemt at komme i gang. Klik her og læs mere om hvordan du bliver medlem.
Udvid dit netværk
Bliv Erhvervspartner
Synliggør og profilér din virksomhed, så du bliver en del af Smørum Golfklubs netværk. Bliv SGK Erhvervspartner her.
Firma aktiviteter
Arrangementer
Book din næste event i Smørum Golfklub - enten som en Company Day eller benyt vores møde-/konferencefaciliteter. Klik her.
Del med dit netværk!
Her kan du dele siden med dit netværk
på et af nedenstående sociale medier.
Del på facebook
Del på LinkedIn
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!
Få vores nyhedsbrev med nyheder, specialtilbud og
invitationer til medlemsevents.
* skal udfyldes

Please select all the ways you would like to hear from Smørum Golfklub:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.

Klar til golf
Borg & Bigum
ServiceHuset
Benny Johansen VVS
Bluecyb
Buus Jensen
CR El & Teknik
EDC Arne Madsen
Henry Andersen & Søn A/S
Memira
JSE Ejendomsservice
Ballerup Bladet
Cutter & Buck
CH Solutions
Smørum Vaskeriteknik
Caddie Golfrejser
Tømrermester Nørklit
Maler Barney
netavent
Epic Armoury
TEARK
DEKO
DS-DYRLUND