CECILIE VANDT PROFFERNES TURNERING

Det lignede et klubmesterskab i Smørum Golfklub, da den lokale amatørspiller Cecilie Leth-Nissen vandt sin første sejr i et professionelt stævne, mens hendes lillesøster Amalie sluttede som delt 2’er med Natacha Høst Husted ved Smørum Ladies Open by EC Drive.

< Tilbage
17-06-2022


Der stod Smørum over alt - også på de tre unge kvinder, der løb med de bedste scores, selv om de var med som amatører i en professionel turnering. Cecilie Leth-Nissen (i midten) tog sejren i -2 og var den eneste i feltet, der var under par. Andenpladsen blev delt mellem hendes søster Amalie (til venstre) og Natacha Høst Husted. (FOTO: FRANK UNDALL).

Cecilie åbnede sin finalerunde i førerbolden kun ét slag efter Natacha, der havde overnattet på førstepladsen. Men som den eneste gik hun igen en runde under par på sin hjemmebane og tog (også som den eneste spiller under par) sejren i -2 med fire slag til søsteren og klubkammeraten.

Leth-Nissen fik en varm start på finalen med tre birdies på de første seks huller, og overtog derfor føringen fra Natacha. Men efter at have tabt fire slag midt i ​​sin runde, afsluttede hun sine sidste seks huller på én-under og toppede dermed klassementet.

"Da jeg var midt i turneringen, tænkte jeg ikke meget over muligheden for at vinde. Jeg fokuserede meget på min spilleplan, og hvor jeg skulle slå bolden," kommenterede den 19-årige.

"Jeg var både nervøs og spændt for at spille i førerbolden. Jeg prøvede at tage det som en lærerig oplevelse, og gøre mit bedste under pres. Jeg fik momentum af at lave min første birdie, og dermed få del i føringen.

“Jeg nød virkelig at spille Smørum. Det hjalp bestemt, at jeg kendte greens og banen generelt. Og det var virkelig dejligt at se en masse kendte ansigter. Min søster og jeg er meget tætte, så det betyder meget at kunne dele oplevelsen med hende. Vi taler ofte om, at hvis vi ikke selv kan vinde, vil vi gerne have, at den anden vinder."

Mesterens yngre søster Amalie Leth-Nissen sluttede på andenpladsen med amatørkollegaen og klubmedlemmet Natacha Høst Husted.

På vej til en sidste runde på én under (69) forsøgte 2022 PING Junior Solheim Cup-stjernen at lægge lidt pres på sin storesøster, da hun var tre under par efter 16 huller.

Den 17-årige nåede sin anden andenplads i en LETAS-begivenhed efter sin succes ved Terre Blanche Ladies Open sidste år.

Den professionelle vinder
Englands Gemma Clews tog den fjerdepladsen alene, og sluttede som den bedste professionelle i feltet med 73 (+3) i sidste runde, og tre over par for turneringen.

FOTO: FRANK UNDALL
Den bedste professionelle var engelske Gemma Jones, der kunne tage €8.000 (næsten 60.000 kr.) med hjem for fjerdepladsen. (FOTO: FRANK UNDALL).

Den svenske duo Anna Magnusson og Isabell Ekstrom sluttede lige på en femteplads på fire over par, mens forrige uges mester Momoka Kobori fra New Zealand fyrede sin bedste runde i begivenheden af fredag, og delte syvendepladsen med Østrigs Katharina Muehlbauer.

Frankrigs Yvie Chaucheprat sluttede på en niendeplads sammen med otte spillere som delt 10’er, herunder de danske amatører Eloise Healey, Cecilie Finne-Ipsen og Sofie Kibsgaard Nielsen, svenskerne Emma Thorngren, Edit Hertzman, og Ellen Hutchinson-kay, tyske Patricia Isabel Schmidt og australske Kristalle Blum, der fyrede dagens runde af med to under 68.

Efter at have gennemført som den bedste professionelle, klatrede Englands Gemma Clews fem pladser op på LETAS Order of Merit. Hun er nu nummer to med 674,25 point efter den førende Chiara Noja fra Tyskland (952,50 point).

Efter at være endt i top-15 i alle seks LETAS-starter i denne sæson, kom svenske Anna Magnusson ind i elite-top-seks, som betyder, at hun sikrer sig et fuldt LET-kort i slutningen af ​​sæsonen, og sidder på fjerdepladsen med 615,71 point.

 

Østrigs Muehlbauer er tredje med 625,50 point, Italiens Lucrezia Colombotto Rosso er femte med 605,50 point, og New Zealands Kobori på sjettepladsen med 595,00 point.

FOTO: FRANK UNDALL
Traditionen tro var der champagne og postevand udvortes på den sejrende Cecilie Leth-Nissen. (FOTO: FRANK UNDALL)

Bliv medlem i Smørum
Kom godt igang
SGK er "Åben for alle. Go’ nok til de bedste...". Det er nemt at komme i gang. Klik her og læs mere om hvordan du bliver medlem.
Udvid dit netværk
Bliv Erhvervspartner
Synliggør og profilér din virksomhed, så du bliver en del af Smørum Golfklubs netværk. Bliv SGK Erhvervspartner her.
Firma aktiviteter
Arrangementer
Book din næste event i Smørum Golfklub - enten som en Company Day eller benyt vores møde-/konferencefaciliteter. Klik her.
Del med dit netværk!
Her kan du dele siden med dit netværk
på et af nedenstående sociale medier.
Del på facebook
Del på LinkedIn
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!
Få vores nyhedsbrev med nyheder, specialtilbud og
invitationer til medlemsevents.
* skal udfyldes

Please select all the ways you would like to hear from Smørum Golfklub:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.

Borg & Bigum
ServiceHuset
Benny Johansen VVS
Bluecyb
Buus Jensen
CR El & Teknik
EDC Arne Madsen
Henry Andersen & Søn A/S
Memira
Ballerup Bladet
Cutter & Buck
CH Solutions
Smørum Vaskeriteknik
Caddie Golfrejser
Tømrermester Nørklit
Maler Barney
netavent
Epic Armoury
TEARK