Nanna og Emily udnævnt til æresmedlemmer i Smørum

De to professionelle og internationalt fremtrædende medlemmer af verdens største og mest magtfulde golfturnering for kvinder, LPGA, har begge udviklet deres talenter i Smørum Golfklub

< Tilbage
31-03-2022


”Vi er stolte over at have Nanna og Emily i klubben. De er forbilledlige ambassadører for både golfsporten og for Smørum Golfklub”, siger Peter Borregaard, der er formand for bestyrelsen i golfklubben. (FOTO: JESPER VINZENTS)

”Vi er stolte over at have Nanna og Emily i klubben, hvor vi i fællesskab kan få lov til at opleve deres imponerende resultater. At vi gør dem til æresmedlemmer, skyldes ikke alene resultaterne, som begge har vist med voksende succes gennem årene. Det skyldes også den måde, de er på som mennesker, med en adfærd, som gør dem til forbilledlige ambassadører for både golfsporten og for Smørum Golfklub”, siger Peter Borregaard, der er formand for bestyrelsen i golfklubben.

Det er netop bestyrelsen i Danmarks største golfklub, der har udnævnt to af klubbens aktive, professionelle spillere som æresmedlemmer. Beslutningen blev onsdag aften offentliggjort til klapsalver på klubbens ordinære generalforsamling, hvor blandt andre Nannas forældre, Pia og Jens Koerstz Madsen deltog. Nannas far er selv medlem i Smørum og ivrig spiller.

”Tusind tak for titlen som æresmedlem. Det betyder virkelig meget og er en kæmpe ære. Uden støtten fra klubben, Eliteudvalget og alle medlemmerne, tror jeg måske ikke, at jeg havde stået, hvor jeg står i dag”, siger Nanna blandt andet i en lille video, som er sendt hjem fra USA.

”Det var en dejlig meddelelse at få, at jeg er blevet udnævnt til æresmedlem, og den gjorde mig rigtig glad. Der er tilbragt mange timer på træningsanlægget i Smørum, og det er altid godt at komme hjem og finde den balance, der følger med, når man er i et velkendt miljø”, siger Emily fra Californien få timer før starten på årets første major. (Teksten fortsætter efter fotoet).


Det var Emilys forældre, der gav hende et medlemskab til Smørum Golfklub i 10-års fødselsdagsgave. Siden har hendes far, Jesper Gaarn Pedersen, blandt andet måtte tage til Saudi Arabien for at bære pokalhøst hjem. (FOTO: TRISTAN JONES/LET)

Det er umuligt her at opremse alle de prominente placeringer det er blevet til undervejs som amatører og professionelle, så her er blot et udsnit:

Raketstart
Nanna Koerstz Madsen begyndte i 2004 i Smørum Golfklub, hvor hun blot var 10 år. Hun deltog i sin første pigeturnering i 2007 som 12-årig, og året efter blev hun udtaget til det danske landshold. Nanna kvitterede for tilliden ved at vinde DM for juniorer både i 2009 og 2010, og i 2012 vandt hun tillige DM i hulspil for seniorer.

Nanna Koerstz Madsen er 1½ år ældre end Emily Kristine Pedersen, men trods aldersforskellen udviklede de et kammeratskab i Smørum Golfklub og fulgtes parallelt langt hen ad vejen.

Emily Kristine Pedersen var også kun 10 år, da hun begyndte at spille golf, og hun fik et medlemskab til Smørum Golfklub i fødselsdagsgave af sine forældre. Hun deltog efterfølgende i sin første pigeturnering i 2008, hvor hun var 12, og kom allerede samme år på det danske juniorlandshold.

Golftvillinger
Det første store resultat blev opnået i juni 2010, hvor Emily som 14-årig vandt Danmarksmesterskabet i hulspil for seniorer efter omspil foran Daisy Nielsen. Emily har ofte fremhævet kammeratskabet i klubben, og den store konkurrence med blandt andre Nanna i Smørum Golfklub, som en stor motivationsfaktor for sin tidlige succes.

De to spillere fulgtes ad gennem ungdomsårene og i Smørum Golfklub blev de ofte omtalt som ”The Twins”. Begge var Danmarks repræsentanter ved OL i Tokyo i 2020 og begge var på det sejrende Europa hold ved PING Solheim Cup i 2021. Hertil kommer tæt på at dusin guld- og sølvmedaljer fra DM, EM og andre store konkurrencer vundet gennem amatørtiden.

Pigerne delte i 2014 hædersprisen ”Årets danske kvindelige golftalent”, og turnede begge pro samme år efter en kvalifikationsturnering, hvor de sluttede med fuldt medskab hos LET (Ladies European Tour). Nanna vandt turneringen og tog til USA for at studere. På University of South Carolina bragte hun golfhold højere i top fra sæsonstart end de tidligere havde prøvet, men Nanna ville efter to måneder hellere hjem for at sikre sig bedre træningsmuligheder. (Teksten fortsætter efter fotoet).


Nicki Hansen og Nanna Koerstz Madsen er succesfuldt par på banen og i privatlivet. (FOTO: LPGA) 

Slidsom succes
Med en determination uden lige, og med sin kommende ægtefælle, Nicki Hansen, som caddie, har Nanna gennem et langt sejt træk p.t. placeret sig som nummer to på LPGA’s rangliste, Race to CME Globe. Hun svømmer i succes og har netop, som den første dansker nogensinde, vundet en LPGA-/PGA-turnering, Honda LPGA Classic i Thailand.

Ved den efterfølgende JTBC Classics snuppede hun en 2. plads, og i skrivende stund varmes der op til årets første kvindemajor, The Chevron Championship, hvor også Emily er med. I samme turnering og på samme Mission Hills bane i Californien nåede Nanna i 2021 en 3. plads under turneringens tidligere sponsornavn ANA Inspiration.

Det er mere end sandsynligt, at der vil komme fremtidige resultater i den absolut øverste klasse fra Nanna og Nicki, og hermed yderligere indtjening udover de cirka 2,3 millioner euro (godt 17 millioner kr.), der indtil nu står som karriereindtjening på LET og LPGA.

Stjerneskud
Efter Corona-udsættelser og en tørkeperiode i sejrsstimerne returnerede Emily i 2020 med imponerende styrke til sin naturlige plads blandt stjernerne, hvor hun blandt andet vandt karrierens anden professionelle sejr i Czech Open. I november vandt hun tre turneringer i træk: Aramco Saudi Ladies International (efter omspil), Saudi Ladies Team International (med to slag) og Open de España Femenino (med fire slag).

Allerede efter de to sejre i Saudi-Arabien havde hun sikret sig den samlede sejr på Ladies European Tour, som den kun anden dansker nogensinde. Samtidig tangerede hun en rekord på kvindernes Europa Tour ved at vinde tre turneringsejre i træk.

I 2020-sæsonen havde Emily suverænt højeste antal eagles og birdies på LET blandt alle deltagere. Emily har p.t. vundet over 1,2 millioner euro på LPGA og LET – knap ni millioner kroner.


Nanna nåede at takke på video, før det gik løs i årets første major i Californien.

Klik her for at se alle æresmedlemmer i Smørum Golfklub.

Bliv medlem i Smørum
Kom godt igang
SGK er "Åben for alle. Go’ nok til de bedste...". Det er nemt at komme i gang. Klik her og læs mere om hvordan du bliver medlem.
Udvid dit netværk
Bliv Erhvervspartner
Synliggør og profilér din virksomhed, så du bliver en del af Smørum Golfklubs netværk. Bliv SGK Erhvervspartner her.
Firma aktiviteter
Arrangementer
Book din næste event i Smørum Golfklub - enten som en Company Day eller benyt vores møde-/konferencefaciliteter. Klik her.
Del med dit netværk!
Her kan du dele siden med dit netværk
på et af nedenstående sociale medier.
Del på facebook
Del på LinkedIn
Tilmeld dig vores nyhedsbrev!
Få vores nyhedsbrev med nyheder, specialtilbud og
invitationer til medlemsevents.
* skal udfyldes

Please select all the ways you would like to hear from Smørum Golfklub:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use MailChimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to MailChimp for processing. Learn more about MailChimp's privacy practices here.

Klar til golf
Borg & Bigum
ServiceHuset
Benny Johansen VVS
Bluecyb
Buus Jensen
CR El & Teknik
EDC Arne Madsen
Henry Andersen & Søn A/S
Memira
JSE Ejendomsservice
Ballerup Bladet
Cutter & Buck
CH Solutions
Smørum Vaskeriteknik
Caddie Golfrejser
Tømrermester Nørklit
Maler Barney
netavent
Epic Armoury
TEARK
DEKO
DS-DYRLUND